My new way to eat

IMG_0069

Mä olen maininnut projektista joka on meneillään liittyen mun elämäntapoihin ja painonpudotukseen. Halusin nyt avata asioita enemmän erillisissä postauksissa ja nähdä löytyykö täältä blogista kiinnostusta teidän lukijoiden puolelta kuulla edistymisestä ja mun tavasta muuttaa elämää.
Luonnollisesti aloitan kertomalla mitä syön.

Yksinä tärkeinpinä asioina tässä muutoksessa ruokavalion suhteen mä olen pitänyt kasvisten ja hedelmien lisäämistä ruokavaliooni, sekä herkkujen ja “huonon ruuan” karsimista vain yhteen päivään viikossa. Yritän syödä kasviksi ja hedelmiä jokaisella aterialla vähän ja saada täyteen sen suosituksen puolesta kilosta päivittäin. Oli se sitten ruuassa itsessään mukana tai sitten lisukeena/jälkkärinä ruuan jälkeen.
Sitten tosiaan on pidetään yhdessä Michaelin kanssa kerran viikossa niinsanottu cheat/treat päivä, jolloin saadaan syödä mitä ikinä halutaan. Yleensä tämä tarkoittaa myös sitä että käydää jossain ulkona syömässä (yleensä kunnon ravintola tai Burger King) ja illalla sitten herkutellaan valituilla herkuilla ja/tai pizzalla.

Muita asioita mihin yritän syödessä kiinnittää huomiota on annoskoko ja se millaista ruokaa syön. Yritän välttää yliprosessoituja ruokia, sen mukaan miten oma tietämys tässä asiassa riittää ja tottakai yritän oppia koko ajan asiasta lisää.
Annoskoko asia on ollut myös pitkään todella iso kompastuskivi mulle ja olen tottunut syömään isoja annoksia, mutta onneksi annoskoon kanssa helpottaa, kun siihen lautaselle pitäisi mahduttaa myös niitä kasviksia lämpöisen ruuan lisäksi.

Mä en ole enää hetkeen syönyt vaaleita viljoja kuin vaan herkkupäivinä, ja en esim. edes tykkää vaaleasta leivästä. Joten tämä on joitan asioita vähän edes helpottanut. Myös syön vain vähän ja suht harvoin punaista lihaa ja olen saanut myös Michaelin käännytettyä tähän, joten meillä yleensä syödään kanaa tai lohta (en voi syödä muita kaloja).

Yllä näkyvä kuva on meidän tämän päivän ruokaostoksista. Kaikkia minä en syö, mutta suurimpaa osaa kyllä. Kuvassa ei ole mitään lihatuotteita, koska niitä ei tällä kertaa kaupasta tarvittu, sillä me pyritään syömään kerran kaksi viikossa kasvisruokaa ja tämän päivän ruokaan lihat löytyivät jo pakkasesta.

Jos heräsi kysymyksiä tai epäselvyyksiä, kysy toki enemmän kommenttien puolella!

I have told you that I’m trying to change my habits to a healthier way.
I’m going to open this project for you more in a different posts and decided to start from my diet. This isn’t some like diet where I don’t eat this or that this is about changing my lifestyle and the way I eat.

Adding up veggies and fruits to my habits is one of the most important with cutting of the treats. I’m trying to eat at least 500g of fruits and veggies everyday and that happens by eating little bit on every meal.
I have also cut my treats for one “cheat day” a week when I’m allowed to eat anything what my heart desires. Usually this contains eating out in a restaurant, little bit of chocolate and chips. I’m not actually really going to McDonald’s or other fast food restaurants that often anymore. Usually just if I’m with friends who eat fast food or if I seriously want that cheeseburger.

Other thing is what I try to monitor is my portion size and quality of food. The size of my portion has always been a problem but I’m slowly getting to better way. I still do some mistakes and take too much food when it’s my favorite food what I love.
Quality of the food is already related to the how much veggies and fruits I eat but also about eating cleaner. Not using ready souse or spice mixes which contain a lot of salt for example.

I haven’t really eaten white wheat for a while.. Okay just in a restaurant or with my burger or bakings I have white wheat. But I don’t like white bread, I have eaten rye bread already many years.
I also don’t eat a lot of red meat. I tend to eat just chicken and sometimes salmon (I can’t eat other fish)

On the above there is today’s food shopping for me and Michael. The meat part is missing cause we also eat vegetarian one to two times a week and for today’s meal we had already meat in the freezer

If you have questions or something you didn’t understand ask more in the comment box!

1 Comment

  1. Michael says: Reply

    looks soo good! :)

Leave a Reply